Skip to main content

Kratki osvrt na SEO optimizaciju današnjice kroz infografiku!

SEO - kvaliteta sadržaja, društvene mreže i on page optimizacija

SEO optimizacija u današnje vrijeme se je drastično izmijenila u odnosu na optimizaciju kakva je bila do prije 3 godine. Pojavila su se tri veoma bitne nadogradnje, nadogradnje (panda update, penguin update i hummingbird algorithm) koje su copywriterima omogućile da njihovi talenti isplivaju na površinu. Google kao pretraživač koji se najviše koristi u svijetu počeo je davati na vrijednosti, onome što je i najbitnije u rezultatima pretrage, a to je kvalitetan i jedinstveni tekstualni sadržaj s relevantnim i studiozno obrađenim temama, te s ilustracijama u vidu slika, infografika i video uradaka.

Druga bitna stvar je on page optimizacija, pravilno složeni tagovi doprinose tomu da Google lakše razumijeva što se u sadržaju nalazi i na osnovu toga odlučuje o važnosti sadržaja!

Značajno za primijetiti je da je u zadnje tri godine bitno porastao utjecaj mobilnog pretraživanja, danas mobilni uređaji drže oko 20% svih pretraživanja na relevantnim tražilicama, a trend uspona se nastavlja, činjenica koja je pripomogla tom načinu pretraživanja je i responsive web design, koji je značajno olakšao pregledavanje sadržaja na mobilnim uređajima.

Ono što u konačnici ne smijemo zaboraviti su društvene mreže, njihov utjecaj je moćniji nego ikada prije, ne samo da Google i ostali pretraživači uvažavaju njihove preporuke, nego je postalo nezamislivo da osobe koje imaju internet ne budu dio barem jedne društvene mreže, bio to Google+, Facebook, Twitter ili neka druga društvena mreža.
Dijeljenje sadržaja putem društvenih medija povećava posjećenost samih web stranica, a samim tim raste promocija koja je od “životne” važnosti za svaku web stranicu.

Dakle, ne morate biti SEO stručnjak da bi uspjeli doći do top pozicija u rezultatima pretrage, dovoljno je imati osnove iz HTML-a i pokazati kreativnost u stvaranju jedinstvenog i kvalitetnog sadržaja!

SEO optimizacija kroz infografiku

 

Na koncu možemo ustvrditi da svatko može biti sam svoj SEO majstor, potreban je trud i posvećenost cilju, a to je promocija vlastitog sadržaja kroz sve izvore koje mu pruža internet.
Naravno da je SEO optimizacija trnovit put, ali kao što možete vidjeti u dnu ove infografike, “Samo nebo je vaša internetska granica” ako se držite osnovnih smjernica o pravilnom optimiziranju!

 

7 thoughts to “Kratki osvrt na SEO optimizaciju današnjice kroz infografiku!”

  1. Stvarno zanimljiva infografika, veoma poučna! Drago mi je da sam naišao na vaš blog na Google+ 🙂

  2. Jako dobra infografika! Gledam drugi jednostavno stave copy/paste infografiku na engleskom, pa se ajde snalazi. Lijepo je što je približena običnom korisniku.

  3. Istina je da je samo nebo granica kada se pravilno radi SEO, jako mi je drago kada vidim da netko napiše post za nas laike! LP

Comments are closed.