Skip to main content

SEO optimizacija? Kako se optimizira web stranica?

Kako se radi SEO optimizacija

Pretraživači poput Google prikazuju web stranice u rezultatima pretraživanja na način za koji vjeruju da je autorativan i mjerodavan za traženi pojam (ključnu riječ, pojam ili frazu).
Pretraživači mjere važnost web stranice analizirajući sadržaj baziran na nekoliko bitnih stavki (mada ih ima puno više) ali ipak konačnu ocjenu donose na osnovu broja i kvalitete linkova na web stranicu koju na osnovu tih rezultata pozicioniraju!
Linkovi prema određenoj stranici su poput glasova preporuke drugih web stranica prema vašoj web stranici.

Ako vam nije jasno što je to SEO optimizacija, nastavite čitati dalje:

Mnogi novopečeni vlasnici web stranica muku muče s činjenicom da njihove web stranice nema u Google rezultatima pretraživanja!

Google robot, spider koji obilazi sva web sjedišta na svijetu jednom će doći i do vaše web stranice ali zašto mu  ne bi olakšali taj put i doveli ga prečacem do vaše web stranice i učinili je napokon vidljivom u rezultatima pretraživanja!

Kod nas je to moguće u roku od par sati pa do najkasnije 24 sata od podizanja web stranice biti vidljiv u Google rezultatima pretraživanja.

Kako Google odlučuje gdje rangirati web stranicu?

Google svoju prosudbu ne donosi bez valjanih argumenata, već na osnovu više od 200 parametara po kojima kroji kriterije tko će biti na prvom mjestu, prvoj stranici ili 100-toj stranici pretraživača!

Vaš je posao u ovom slučaju naš posao da od vaše web stranice koja nema nikakav autoritet u Google očima stvorimo autorativnu web stranicu koju će Google vrijednovati kao stranicu vrijednu pozicioniranja na najbolje pozicije za ključne riječi koje vama donose najviše posjetitelja, a samim tim i povečanu dobit ili prezentaciju u odnosu na usluge koju nudite.

Kako razumjeti SEO optimizaciju?

Posebnu pažnju treba posvetiti kvalitetnom sadržaju na web stranici, znači taj sadržaj mora sadržavati sve ključne riječi koje želimo optimizirati, jer bez toga nema kvalitetne SEO optimizacije!

Ako se pitate što su to ključne riječi, odgovor je jednostavan, to su one riječi koje će osoba koja traži određenu uslugu upisati da bi dobila popis web stranica koje nude traženu uslugu!
Npr.  ako tražite web stranicu koja nudi najkvalitetnije i najčitanije vijesti, upisati ćete riječ VIJESTI i dobiti ćete prikaz web stranica kako ih Google vrijednuje po čitanosti, preporukama drugih web stranica i naravno sadržaju!

search engine optimization

SEO optimizacija je metoda, neki će kazati i umjetnost koja osigurava da se vaša web stranica nađe na samom vrhu rezultata pretraživanja!
Zamislite da imate restoran koji je prekrasno uređen, sa vrhunskom poslugom, hranom i pićem ali na žalost nitko ga ne može pronaći jer nema ceste do njega! Ako je vaš cilj da postoji cesta do vaše web stranice, mi smo ti koji će ju sagraditi i to neće biti mali puteljak, već autocesta koja će vam donijeti puno posjetitelja!

Da li je SEO prijevara?

Naravno da u ovom poslu možete naletjeti na razne prodavače magle koji će vas slatkorječivošću pokušati uvjeriti da oni znaju što je SEO. SEO optimizacija zasigurno nije prijevara ako se radi na ispravan način, e sada je pitanje tko zna to raditi na ispravan način, to je odluka koja je prepuštena vama na volju.

 

4 thoughts to “SEO optimizacija? Kako se optimizira web stranica?”

  1. Za nas laike još uvijek “špansko” selo, ali nam je barem malo približeno funkcioniranje SEO optimizacije 😉

  2. Mene često muči problem povijerenja dok ljudima objašnjavam što je SEO, misli da je neka muljaža, nije mi bilo niti na kraj pameti da im demonstriram besplatno kako SEO funkcionira!
    Hvala na ideji 🙂

Comments are closed.