Skip to main content

Web design ili izrada web stranica?

web dizajn i izrada web stranica

Internet je u potpunosti izmjenio granice našeg modernog vremena i svijeta!
Velike i male kompanije, poduzeća i obrtnici imaju potrošače diljem svijeta i sve te poslovne kuće, razne grupe, neprofitne organizacije pružaju beskonačan niz informacija širokoj svjetskoj publici na mediju broj jedan, INTERNETU!

Mogućnosti su beskonačne sa efektivnim i djelotvornim web dizajnerima, ljudima koji kreiraju web stranice. Bez njih ne bi bilo interneta kakvog danas pozajemo!
Web dizajn ili izrada web stranica je umjetnost stvaranja i prezentiranja sadržaja i usluge krajnjem korisniku putem pravila koja je postavio  www konzorcij.

Uspješni web dizajn zajedno sa drugim aspektima pomaže u promociji vaše ideje, usluge ili proizvoda i zato ga smatramo jednim od najbitnijih faktora u prezentaciji vaše web stranice!

U digitalnom dobu u kojemu živimo web stranice se kao i sva roba na tržištu prodaju svojom pozicijom i svojim izgledom, što web dizajner napravi bolji proizvod, to će izgledi za duljim ostankom na  toj web stranici biti veči, a samim tim i mogućnost prezentacije jača nego kod konkurencije!

Web stranicu mogu sačinjavati mnoštvo disciplina poput animacije, grafike, interaktivnog dizajna kao i informacijska arhitektura koje združene stvaraju digitalni identitet vašeg poslovnog djelovanja!

Združene značajke pomažu u interakciji s nepoznatom publikom na efektivan i učinkovit način.
Web stranice se još smatraju interakcijskom marketinškom strategijom u privlačenju skrivenog potrošača na svjetskoj tržišnoj pozornici!

izrada web stranica

Svaka web stranica je stvorena na jedinstven način i cilj joj je da svojim izgledom i funkcionalnšću olakša krajnjem korisniku njeno korištenje što u konačnici dovodi do podizanja rejtinga vaše web stranice. Jasno definirana svrha ili cilj web stranice pomaže u razumjevanju onoga što posjetitelj web stranice traži od nje tj. daje način u identificiranju tražene publike!

Tako da web dizajner  koji izrađuje web stranicu mora biti potpuno upoznat sa djelatnošću kojom se naručitelj web stranice bavi da bi mogao biti precizan u ostvarenju njegovih želja unoseći u to svoj tehnički i umjetnički duh!

Kako god gledali na web design / web dizajn moramo ustvrditi da svako doba nosi neki svoj vizualni identitet kojemu se veliki broj web dizajnera prilagođava, a oni hrabriji otvaraju nove horizonte i razbijaju tabue kao hrabri internetski revolucionari!

Nadamo se da i mi pripadamo tom manjem broju entuzijasta koji svojim malim prilogom kreiraju neku novu internetsku stvarnost!

2 thoughts to “Web design ili izrada web stranica?”

Comments are closed.