Skip to main content

Google Author Rank, Authorship i Author Tag te SEO optimizacija!

google authorship i author tag, pomoć u seo optimizaciji

Primijetio sam da Author tag kod nas nije zaživio kao u ostatku svijeta, te me je to ponukalo da svima koji još nisu implementirali Author tag pružim informacije o koristi koje imaju od suradnje s Google+ u ovom Google projektu.

Ekipa s www.internetmarketinginc.com je složila jako lijepu infografiku na temu Google Author Rank i Authorship. S ovom infografikom se lijepo objašnjava svima onima koji više vole vizualno objašnjenje prezentiranog u ovom slučaju kako koristiti autorstvo kao pomoć pri SEO optimizaciji i povećanju posjeta samoj web stranici ili blogu.

Znači Google nudi jednostavan način za povezivanje sadržaja putem Google+ profila i koristi od te zajedničke inicijative od strane autora i Google kao davatelja usluge koja pridonosi boljem pozicioniranju vaše web stranice. No, prije nego što odete u samu implementaciju Author taga, saznajte više o povijesti Autor Rank i Authorship iz infografike koja slijedi.

Gradeći svoj ​​autorstvo, putem bloga ili članaka koje ste napisali na svojoj web stranici, oni će biti prikazani u rezultatima pretrage zajedno s vašom slikom, imenom i prezimenom.

Statistike govore da se na ovaj način može povećati posjećenost vašoj web stranici ili blogu i to do 150%, vrijedi probati, rezultati su vidljivi u jako kratkom vremenu nakon implementacije.

Google Author Rank i Authorship te SEO optimizacija

 

Sama implementacija nije komplicirana. Linkom povežite svoje ime i prezime s vašim Google+ profilom. Nakon što ste napravili implementaciju, testirajte s Google alatom te pratite upute za verificiranje autorstva.

 

24 thoughts to “Google Author Rank, Authorship i Author Tag te SEO optimizacija!”

 1. Ja i dan danas muku mučim da se pojavim u google tražilici, cijela ta stvar sa internetom mi je novost je mi je web stranica stara oko pola godine, osobe koje sam angažirala da mi naprave web stranicu nisu baš bile previše ažurne ili nemaju dovoljno znanja da naprave da budem u google rezultatima! Želim da kada se upiše hostels in pula croatia ja budem pa barem na drugoj stranici, što mi je činiti?

  1. Sandra, iz ovoga se da zaključiti da si našla pravi način da skratiš svoje muke, ovaj put može 😉

 2. Moj prijatelj je stavio autor tag na svoj web, mislim da bi tako trebali svi, zar nije bolje kada se vidi osoba koja radi članke?

 3. Meni se to sa autorstvom jako sviđa, samo bi predložio Googlu da ipak uvede neka pravila.

  Na author tag obavezno stavit sliku osobe ali da se vidi od pasa na gore i to bez odjeće, naravno ne želim biti perverzan, ženske ako baš moraju neka stave grudnjake 😀

  Lp

  1. Moram priznati da mi je simpatičan tvoj prijedlog, nadam se da će Google ozbiljno razmisliti kada budu ažurirali Author tag 😀

 4. Tko traži taj i nađe, nisam imala pojma da author tag toliko pridonosi u rezultatima pretraživanja i povećanju posjetitelja!?!

 5. Biti će fora kada se author tag bude prikazivao i kada osobe budu komentirale ovakve članke na blogovima 😉

 6. Jako volim ovakve pametne informacije, bravo. Odličan članak veoma upotrebljiv i koristan.

 7. Super, sviđa mi se. Za nas, pa mogla bi kazati, onako malo priglupe ;), ovo je idealan način za objašnjavanje za što služi Authorship i Author Tag i na koji način pomaže prilikom SEO optimizacije!

  1. Onda nas puno pripada toj kategoriji priglupih, jer mi ljudi puno lakše prihvaćamo informacije koje su vizualno prezentirane, zato nemoj sumnjati u svoju inteligenciju.

   Lp 😉

 8. Odlična infografika, šteta što nije malo veće jer se slabije vide slova ali uz naprezanje očiju može se pročitati!

  Lijepi pozdrav 😉

  1. Da, meni je isto bilo žao što nemam duplo širu web stranicu za postavljanje sadržaja 😀
   Lijepi pozdrav i tebi

 9. Koliko je meni trebalo vremena da skužim kako se stavlja taj Author tag, najlakše je napisat da je to lako! Sada ću čekati da vidim te brze rezultate…

 10. Da mi Google plati da stavim author tag na svoj Google+ profil, ja na to ne bi pristao.

  Pa moja slika bi otjerala svakoga, ovako imam neke šanse pri posjetama 😀

  1. Karlo, ti si simpatično ružan, a to jednostavno privlači ljude, stoga nemoj odustati od Author taga 😀

Comments are closed.